Postoje dve glavne kategorije kamera za kućnu bezbednost: unutrašnje i spoljašnje. Unutar ovih kategorija nalazi se nekoliko potkategorija sigurnosnih kamera, uključujući žičane i bežične, na baterije i na izmenične struje, i kamere sa reflektorima i kamere za zvono na vratima. Primarna razlika između unutrašnjih i spoljašnjih kamera je u tome što su spoljne kamere otporne na vremenske uslove tako da mogu da izdrže kišu, sunce i prašinu. Spoljne kamere obično imaju zaštitni premaz na kućištu koji će trajati godinama. To ih čini skupljim od unutrašnjih kamera.

U ovom vodiču ćemo istražiti različite vrste unutrašnjih i spoljašnjih sigurnosnih kamera koje možete kupiti kao deo bezbednosnog sistema.

Koje su vrste kućnih sigurnosnih kamera?

 

Žičane unutrašnje kamere

Žičane unutrašnje sigurnosne kameresu povezane sa centralnim uređajem zasnimanje pomoću koaksijalnog kabla ili internet kabla. To su uglavnom kupolaste kamere, koje se mogu montirati na plafone i pružaju široko vidno polje unutar kuće. Obično zahtevaju profesionalnu instalaciju.

Bežične unutrašnje kamere

Takođe se nazivaju i Wi-Fi kamere ili IP kamere, bežične unutrašnje kamere povezuju se na Wi-Fi mrežu i čuvaju svoje snimke. Lako ih je instalirati jer im nije potreban kabl za prenos video zapisa, ali i dalje moraju biti priključeni na napajanje. Postoje brojne specijalne unutrašnje kamere, uključujući kamere za bebe koje beleže temperaturu, vlažnosti kvalitet vazduha u bebinoj sobi.

Žičane spoljne kamere

Žičane spoljne kamere su povezane sa centralnim uređajem za snimanje i obično su kamere u stilu metka, nazvane po svom dugačkom, cilindričnom obliku. Mogu se montirati na zidove ili plafone i ne moraju da budu uključeni u utičnicu. Mnoge žičane kamere se mogu koristiti na otvorenom ili u zatvorenom prostoru i obično zahtevaju profesionalnu instalaciju.

Bežične spoljne kamere

Bežične spoljne kamere su slične svojim kamerama u zatvorenom prostoru, ali su veće i otporne na vremenske uslove. Idealno je da se montiraju na zid ili strukturu pomoću namenske montažne ploče i šrafova. Neki uključuju integrisani reflektori sirenu kako bi se uplašili uljezi. Obično imaju širokovidno polje (130 stepeni ili više) i pokrivaju veću površinu od većine žičanih kamera.


Kamere za Vaš dom