Glavni meni
Vaša korpa
Hvala Vam za sve ove godine. Zajedno smo jači | uMagacin 2022

Solarni paneli Prodaja

Solarni paneli Prodaja

Postoji nekoliko faktora koji utiču na količinu energije koju će proizvoditi solarni panel, ali postoje dve kategorije koje imaju najveći uticaj:

- Karakteristike samog solarnog panela

- Koliko sunčeve svetlosti ima pristup solarnom panelu

Karakteristike panela

Kada je u pitanju proizvodnja energije, najvažnija stvar koju treba pogledati je snaga panela. Snaga predstavlja količinu snage koju će panel proizvesti pod određenim skupom laboratorijskih uslova, koji se nazivaju Standardni uslovi ispitivanja (STC).

Većina stambenih solarnih panela koji se danas koriste imaju snagu između 300 i 370 vati. Što je veća snaga panela, to više električne energije može da proizvede.

Snaga panela ima veze sa načinom na koji je panel konstruisan. Tip solarnih ćelija koje se koriste, na primer, utiče na snagu panela. Zbog toga većina solarnih panela danas koristi nešto što se zove monokristalne solarne ćelije, jer su u stanju da generišu više električne energije od starijih tehnologija solarnih ćelija (naime polikristalnih solarnih ćelija).

Broj solarnih ćelija unutar panela takođe će uticati na to koliko energije može da proizvede. Tipično, solarni paneli će imati ili 60 ćelija ili 72 ćelije. Paneli sa 72 ćelije proizvode više električne energije jednostavno zato što ima više solarnih ćelija, međutim, one su mnogo veće veličine tako da se retko koriste za stambenu solarnu energiju.

Količina sunčeve svetlosti

Količina sunčeve svetlosti koja pada na solarni panel je još jedan veliki faktor u tome koliko će električne energije proizvesti. Što je više sunčeve svetlosti dostupno panelu, više električne energije može da proizvede.

Kada se testiraju u laboratoriji, solarni paneli su izloženi 1.000 vati sunčeve svetlosti po kvadratnom metru tokom jednog sata. Naučnici su utvrdili količinu dnevnih vršnih sunčanih sati koje primaju različita mesta na zemlji. Solarni paneli su u stanju da proizvedu više električne energije na mestima sa većim brojem sunčanih sati.

SOLARNI panel sa štipaljkama 15W SOLARNI panel sa štipaljkama 15W
-43 %
Model: SPSSP15
Solarni paneli za pouzdano nezavisno napajanje solarne ćelije koje sadrže fotonaponski solarni paneli, apsorbuju sunčeve zrake i omogućuju da se iz svetlosti sunca dobija električna energija.Uz jednostavnu instalaciju i pristupačne cene, naši solarni paneli i rešenja imaju čestu primenu gde nije dos..
2,499 RSD 4,358 RSD
sa PDV-om:2,499 RSD
Prikaz 1 - 1 od 1 (1 stranica)
Koristimo kolačiće i slične savremene tehnologije kako bismo Vaše iskustvo korišćenja web sajta učinili boljim.
Politika privatnosti