Spoljna sigurnosna kamera pruža bezbrižnost, posebno noću. Oni snimaju snimke potencijalnog provalnika pre nego što on ili ona uđe u Vaš dom i mogu Vas odmah upozoriti na pametnom telefonu. Ovo Vam daje priliku da pozovete vlasti i/ili koristite ugrađenu sirenu ili dvosmerni zvuk da biste uplašili osobu. Kada čujete buku napolju, možete da pokrenete 'feed' uživo na svom telefonu bez potrebe da izlazite da istražujete. Kamere na otvorenom su takođe korisne za držanje na oku paketa, vozila ili bilo čega drugog ostavljenog izvan Vašeg doma. Ako je nešto ukradeno, snimak će Vam pomoći da podnesete policijski izveštaj i odštetu od osiguranja. 

Gde da postavim spoljne kućne sigurnosne kamere?

Gde instalirate sigurnosne kamere je gotovo jednako važno kao i model i vrstu koju kupujete. Prvo odlučite koje oblasti želite da nadgledate. Zajedničke oblasti koje treba pokriti uključuju prilazne puteve, druge oblasti u kojima su parkirana vozila, zgrade kao što su šupe i garaže, linije ograda i ulazne tačke kao što su vrata i prozori. Prema istraživanjima 81% provalnika ulazi kroz prvi sprat, tako da je pokrivanje tačaka lakog ulaska na nivou zemlje ključno.

Položaj je takođe važan. „Kada instalirate kamere i u zatvorenom i na otvorenom, uverite se da su dovoljno visoke da lopov ne može samo da zgrabi kameru i razbije je ili je na neki način pokrije. Ali nemoj te ih postavljati previsoko, što može dovesti do lošijeg kvaliteta slike. Vidno polje je takođe nešto što treba uzeti u obzir kada instalirate svoje kamere. Široko vidno polje će omogućiti nadzor veće površine kao što je dvorište. Nasuprot tome, kameri za prilaz ili prednja vrata nije potreban tako širok pogled da pokrije važna područja.

Instaliranje spoljnih kamera zahteva izvor napajanja. Ako koristite kamere na naizmeničnu struju, bićete ograničeni dostupnim spoljnim utičnicama. Alternativno, možete da bušite kroz zidove da biste pristupili unutrašnjim utičnicama, što je sigurniji metod instalacije jer nema vidljivog kabla koji bi provalnik mogao da isključi ili preseče. Kamere na baterije daju Vam veću fleksibilnost za postavljanje; sve dok možete da izbušite zavrtnje za nosač kamere, možete ih staviti bilo gde. Za obe vrste bežičnih spoljnih kamera, uverite se da se kamera može povezati na Wi-Fi gde želite da je postavite pre nego što je trajno instalirate.


Sigurnosne kamere