Sigurnosne kamere dolaze u niz u oblika, veličina i funkcionalnosti koje im omogućavaju da rade u različitim situacijama i postavkama. Kamere za nadzor se mogu podeliti u niz kategorija uključujući kretanje, veličinu  i oblik, funkcije i kućište.

Imajte na umu da se sigurnosne kamere mogu organizovati u više kategorija i mogu uključivati različite funkcije.

Pokret - Fiksne sigurnosne kamere obično ostaju u poziciji u kojoj su postavljene tokom celog veka njihovog postavljanja. Pošto je jedini način da ih pomerite da premestite ili ponovo montirate uređaj, fiksne kamere se koriste kako bi se osiguralo da je subjekt u kadru stalno pod nadzorom.

„Fiksno“ se takođe može odnositi na tip sočiva na različitim vrstama sigurnosnih kamera. Fiksno sočivo Vam ne dozvoljava da podesite žižnu daljinu, ugao gledanja ili nivo zuma. Skoro sve kamere sa fiksnim sočivom imaju široko ugaono sočivo. Kada su u pitanju sočiva sigurnosnih kamera, suprotnost fiksnim je varifokalna.

Aplikacije – Fiksna oblast fokusa za kontinuirano snimanje jedne oblasti.

Prednosti – Ove jeftine, nekomplikovane sigurnosne kamere su idealne za većinu potrošača jer možete jednostavno montirati kameru i usmeriti je na ciljno područje, bez podešavanja koja se vrše pomoću sočiva ili motora. 


Kamere i video nadzor