Vlasništvo nad robotskim usisivačima za podove polako raste otkako su prvi robotski usisivači pušteni na tržište početkom veka. Sada se širom sveta prodaju milioni jedinica i trend će se nastaviti sa razvojem tehnologije.

Najnoviji robotski usisivači su znatno poboljšani u odnosu na prva izdanja popularnih brendova pružajući veću snagu čišćenja, praktičnost i izdržljivost.

Ostaje pitanje da li trenutna tehnologija robotskih usisivača može zameniti tradicionalni usisivač u domu. Nema sumnje da na tržištu postoje kvalitetni robotski usisivači koji efikasno rade na čišćenju Vaših podova. 

Pretražujući online recenzije robotskih usisivača na sajtovima, moguće je saznati karakteristike i funkcionalnost koje nude najnovije jedinice. Neke od stvari koje biste možda želeli da razmotrite su:

Vreme rada i punjenja baterije – potražite litijum-jonske baterije koje su najnovija tehnologija;

HEPA filtracija – kako bi se osiguralo da većina čestica prašine bude u potpunosti zarobljena i ne ispuštena nazad u vazduh;

Zamenski delovi koje je lako pronaći - bar filteri, ali po mogućnosti četke, baterije i točkovi. Vakumski filteri nezavisnih proizvođača su pristupačniji od kupovine od proizvođača. Međutim, internu elektroniku treba kupiti direktno od proizvođača, tako da ne rizikujete da poništite garanciju ili oštetite svog robota.

Virtuelni zidovi – da Vaš robot ne bude na određenim lokacijama u Vašem domu.

Inteligentni navigacioni sistemi – Vaš robot bi trebalo da nauči raspored Vašeg doma tokom vremena kako bi se poboljšala njihova efikasnost.


Robot usisivači uMagacinhttps://univerzalnimagacin.com/robot-usisivaci